Rosors betydelse – Uttryck rätt känsla när du vill skicka blommor

Redan under den grekiska mytologin påstod man att rosen skapats av Adonios för att uttrycka sin kärlek för till Afrodite. Även om rosor under fler tusen år gett uttryck för våra känslor så har rosorna kommit att få många betydelser. 

Eftersom vårt uppdrag är att hjälpa dig uttrycka vad du känner har vi på Royaltyroses.se sammanställt en helt unik guide. Här kan du läsa om med rosors betydelse. Vi har delat in rosornas betydelse baserat på färg nedan. Om du exempelvis klicka på “läs om blå rosors betydelse” kan du läsa utförligt. Om du klickar på på någon av knapparna för respektive ros rekommenderar vi en rosbox som passar dig. Syftet med guiden är att hjälpa dig förmedla rätt budskap och uttrycka rätt känsla oavsett om du vill skicka blommor eller inreda hemma med evighetsrosor. Förhoppningsvis hjälper vi dig välja rätt rosbox.

Röda rosors betydelse

evighetsrosor röda rosors betydelse
Läs om röda rosors betydelse
Röda rosors betydelse om du ska skicka blommor:

Det är ingen hemlighet att den röda rosen betydelse symboliserar kärlek. Vill du visa att du är, eller håller på att bli kär? Då är röda evighetsrosor rätt val. Om du ska skicka röda evighetsrosor kommer du skapa ett långvarigt, exklusivt intryck som visar att du har genuina kärlekskänslor för mottagaren.

Befintlig relation: Det är minst lika viktigt, om inte viktigare att faktiskt vårda och uppskatta befintliga relationer. Visa att du fortfarande har genuina kärlekskänslor för din respektive.

Ny relation: Är ni i ett tidigt stadie i er relation? Vill du visa att du vill vara mer än en vän? I så fall har du möjligheten ge din nya relation rätt intryck och få en god start.

Röda rosors betydelse om du ska inreda hemma:

Inred ditt hem med kärlek! Röda rosor förgyller ditt hem och skapar en kärleksfull bostad. Njut av kärlekens budskap i hemmet och gläds tillsammans med familjemedlemmar och gäster åt våra rosboxar med röda evighetsrosor. 

Tips: Klicka på en av knapparna som passar din känsla eller det du vill uttrycka så rekommenderar vi en passande rosbox: 

Kärlek Attraktion Passion Jag älskar dig fortfarande Romans Åtrå Lojalitet Jag längtar efter dig Jag vill ha dig Bli min Jag älskar dig Lust Bli förälskad

Vita rosors betydelse

evighetsrosor vita rosors betydelse
Läs om vita rosors betydelse
Vita rosors betydelse om du ska skicka blommor:

Ska någon som du bryr dig om få barn, börja på en ny arbetsplats, flytta eller kanske tillochmed gifta sig? – Då är vita rosor rätt val. Vita rosors betydelse symboliserar nya möjligheter. Vita evighetsrosor symboliserar en “en ny början” som är oskuldsfull/oskyldig, fläckfri och ärlig. Om du vill skicka blommor i samband med nytt liv, en ny situation eller en ny relation, då ska du välja vita evighetsrosor. 

När du skickar vita evighetsrosor uttrycker du både empati, stöd, ödmjukhet samt respekt för mottagaren. Du kommer garanterat göra ett långvarigt intryck.

Vita rosors betydelse om du ska inreda hemma:

Vill du inreda med vita evighetsrosor? Utöver deras vackra utseende tyder vita rosor även på levnadskraft, och ungdomlig vitalitet. Genom att välkomna gäster till ett hem med vita evighetrosor bjuds dina gäster hem till en bostad som är ärlig, ren, pålitlig & trygg.

Tips: Klicka på en av knapparna som passar din känsla eller det du vill uttrycka så rekommenderar vi en passande rosbox: 

Ny Möjlighet Ny start Jag tror på dig Oskuldsfull Brölopp Flytta Sympati Empati Gravid Ärlig spirituell Heder Ödmjuk Uppriktig Ungdomlig Nytt jobb Jag litar på dig Fått barn

Gula rosors betydelse

evighetsrosor gula rosors betydelse
Läs om gula rosors betydelse
Gula rosors betydelse om du ska skicka blommor:

Gula rosors betydelse symboliserar huvudsakligen vänskap, värme och glädje.  Vill du göra någon glad eller visa hur mycket du uppskattar deras vänskap genom att skicka blommor? Då ska du välja gula evighetsrosor. Med gula evighetsrosor kommer du göra ett elegant långvarigt intryck som förhoppningsvis etablerar en ny, eller förstärker en befintlig vänskap.

Egentligen behöver man inte en anledning för att visa sina vänner uppskattning men du kanske vill tacka personen i fråga. Kanske du vill be om förlåtelse? Eventuellt har ni gått igenom en situation som stärkt er vänskap. Det skulle även kunna vara så att du vill markera och säga: “Vi är vänner, inget mer”

Gula rosors betydelse om du ska inreda hemma:

Genom att inreda ditt hem med gula evighetsrosor säger du “Välkommen in i värmen – Det här är ett exklusivt & rikt hem”. Vidare uttrycker gula evighetsrosor glädje och frihet.

Tips: Klicka på en av knapparna som passar din känsla eller det du vill uttrycka så rekommenderar vi en passande rosbox: 

Glädje Förlåt bara vänner Jag bryr mig Välkommen Tack för hjälpen Du gör mig glad Ny vänskap Sommarkänslor Din vänskap är viktig Lycka Du är guld värd Riktig vänskap Min bästa vän

Rosa rosors betydelse

evighetsrosor rosa rosors betydelse
Läs om rosa rosors betydelse
Rosa rosors betydelse om du ska skicka blommor:

Rosa rosors betydelse är tacksamhet och uppskattning. Om du ska skicka blommor för att visa uppskattning ska du välja rosa evighetsrosor. Rosboxar med rosa rosor uttrycker du är en godhjärtad person som vill visa din uppskattning. Om du vill skicka rosa rosor kommer mottagaren känna  sig respekterad med framförallt värdefull.

Har du någon i din närhet som du vill visa att du är tacksam och uppskattar? Kanske har du tagit en relation för givet, för länge? Eventuellt har någon gjort något för dig på sista tiden som gjort dig glad? Då ska du skicka rosa evighetsrosor. Med deras eleganta vackra utseende välsignas dina relationer och skapar en varaktig upplevelse.

Rosa rosors betydelse om du ska inreda hemma:

Ska du inreda med rosa evighetsrosor? Att inreda med rosa evighetsrosor tyder på elegans & kvinnlighet. När du inreder med rosa rosor tolkas du som en godhjärtad ödmjuk person.

Tips: Klicka på en av knapparna som passar din känsla eller det du vill uttrycka så rekommenderar vi en passande rosbox: 

Tack för att du finns Jag uppskattar dig Välsignade relationer Kvinnlighet Elegans Erkännande Beundran Godhjärtad Jag tar dig inte för givet Betydelsefulla relationer

Blå rosors betydelse

evighetsrosor blå rosors betydelse
Läs om blå rosors betydelse
Blå rosors betydelse om du ska skicka blommor:

Den blå rosen är svårflörtade kärlekens ros. Blå rosors betydelse kan likställas med en fantasi eller dröm som uttrycker svårflörtad kärlek. Ibland kan den personen vi är intresserade av upplevas som kylig, mystisk eller till och med avlägsen. Vill du skicka blommor till någon du är kär eller förälskad i? Känner du att du att du har försökt men dina ord eller handlingar inte räckt till?  Vill du möta mottagarens höga förväntningar? Då ska du skicka blå evighetsrosor!

Om du exempelvis skulle skicka röda rosor till en obesvarad kärlek är det lätt hänt att du kan upplevas som påstridig. Om du istället väljer en rosbox med blå evighetsrosor uttrycker äventyrlighet, mystik men också integritet och stolthet. Du kommer göra ett värdigt, exklusivt och långvarigt intryck.

Blå rosors betydelse om du ska inreda hemma:

Blå rosor passar även perfekt för inredning. De blå rosornas betydelse i hemmet uttrycker du har integritet och stolthet. Du har höga förväntningar och uppskattar allt livet har att erbjuda. Du är inte rädd för utmaningar och kämpar gärna för det andra ser som en omöjlighet. Du vågar fantisera och kämpa för att göra verklighet av dina drömmar.

Tips: Klicka på en av knapparna som passar din känsla eller det du vill uttrycka så rekommenderar vi en passande rosbox: 

Jag kämpar för dig Kall / kylig kärlek Hemlighetsfull Jag ger inte upp Inget är omöjligt Höga förväntningar Obesvarad kärlek Svårfångad Drömmer om dig Integritet Stolthet Inte påstridig Komma närmre

Lila rosors betydelse

evighetsrosor lila rosors betydelse
Läs om lila rosors betydelse
Lila rosors betydelse om du ska skicka blommor:

Lila rosen betydelse symboliserar hänförelse, alternativt “kärlek vid första ögonkastet”. Om du har en person i ditt liv som du vill förstärka din relation med eller önskar eller komma närmre. Då ska du skicka lila rosor. Ibland är det för påstridigt att skicka röda rosor direkt. Med lila rosor visar du att du har fingertoppskänsla och respekterar mottagaren. Samtidigt visar du tydligt att du önskar att närma dig och utveckla er relation.

Ibland lönar det sig att våga! Att skicka blommor innan första dejten, eller kanske till och med med ta med en rosbox med rosa evighetsrosor till första dejten kan vara en avgörande faktor för er framtida relation. En rosbox med lila evighetsrosor kommer garanterat att höja nivån och du kommer göra ett långvarigt  och exklusivt intryck.

Lila rosors betydelse om du ska inreda hemma:

Ge ditt hem den rika känslan den förtjänar! Att inreda sitt hem med lila rosor ger en majestätiskt och självsäkert känsla. Låt dina gäster beundra och förtrollas av dina lila evighetsrosor.

Tips: Klicka på en av knapparna som passar din känsla eller det du vill uttrycka så rekommenderar vi en passande rosbox: 

Kärlek vid första ögonkastet majestätisk Förbättring upprymd Självsäker respektfullt närmande Ståtlig Rikedom Mystik Du förtrollar mig Jag vill vara nära dig Hänförelse Intimt närmande förtrollad first date

Svarta rosors betydelse

evighetsrosor svarta rosors betydelse
Läs om svarta rosors betydelse
Svarta rosors betydelse om du ska skicka blommor:

Svarta rosor är inte bara en färg på en ros. Det är alla färger på en och samma gång. Svarta rosors betydelse är “oförglömlig” samt “farväl”. Mer än ofta förknippas svarta rosor med hjärtesorg och smärta. Ska du ta farväl av någon du du håller av? Har en relation lett mot sitt slut? Vill du avsluta en relation på ett elegant exklusivt sätt? Du kanske har upplevt en bortgång? – Då ska du skicka svarta rosor.

Svarta evighetsrosor är den perfekta gåvan när du har för avsikt att uttrycka din smärta samtidigt som du tar farväl. Ditt farväl bli elegant & exklusivt.

Svarta rosors betydelse om du ska inreda hemma:

Att inreda med svarta evighetsrosor har ingen med sorg att göra! Det är lätt att glömma att svart även är klassiskt, stilrent, lyxigt & exklusivt. Ett hem med svarta evighetsrosor förmedlar en oförglömligt stilren lyx.

Tips: Klicka på en av knapparna som passar din känsla eller det du vill uttrycka så rekommenderar vi en passande rosbox: 

Farväl Klassiskt Du är oförglömlig Du är saknad Jag vill göra slut Hjärtesorg Det är slut Begravning Bortgång Lyx Avslutat förhållande Oförglömlig Stilren inredning Jag glömmer dig aldrig

Floristens val

Är rosornas betydelse inte lika viktigt som utseendet? Känner du att rosornas utseende är viktigare än betydelsen? Ibland vill man helt enkelt köpa evighetsrosor enbart för deras majestätiska utseende. Vill du matcha med en specifik färg i ditt hem utan att lägga värderingar i rosors betydelse. Låt oss som blombud överaska dig med en kombination av olika färger. När du väljer floristens val är det vår uppgift att sätta ihop en rosbox utanför vårt vanliga sortiment. 

Överaska mig med floristens val

Behöver du leverans inom 30 minuter?

Ibland hinner man inte vänta 1-2 arbetsdagar på leverans. Då är det perfekt att skicka blommor digitalt. Mottagaren får en bekräftelse av oss inom 30 minuter. Han eller hon kan i sin tur klicka hem valfri rosbox efter 30 minuter.

Skicka blomma digitalt